Minipateuri cu mere

de Hutzanca in Prajituri, 2 Oct 2009 | 16425 vizualizari

 

Este un produs de patiserie pe care il fac cu placere acasa

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 4 mere zahar,
  • 2 linguri gris,
  • scortisoara
  • zahar farin
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minipateuri cu mere:

Se cerne faina intr-un castron,se face o adncitura in mijloc in care se pune un praf de sare,uleiul si ouale.Se amesteca bine si se framanta si se dauga apa calduta pana se formeaza un aluat mediu tare Se continua framantatul pana ce aluatul nu mai este lipicios si are o suprafata lucioasa si matasoasa.Se bate aluatul pe o suprafata cu faina,pana devine suplu.Se formeaza o bila din aluat,se unge cu ulei si se lasa la rece cel putin 30 minute.Dupa acest timp,se ruleaza aluatul pe o suprafata data cu faina pana ajunge la grosimea de 7-8 mm.Se baga mainile pe sub el cu grija si se intinde pana ajunge foarte subtire.Se taie marginile groase. Merele se dau pe razatoare si se pun la calit cu 3-4 linguri de zahar si o lingura de margarina.Cand merele incep sa fiarba,in zeama lasata se pun 2-3 lingurite cu gris care fac sa se lege umplutura si de ce nu sa fie mai multa.Se adauga scortisoara pisata sau altfel de esenta,dupa gustul fiecaruia. Cand aluatul este bun de prelucrat si merele s-au racit,se intinde pe masa aluatul,se taie in bucati mici pe care le intinzi in mana cat se poate si se pune umplutura modelandu-le sub forma de mini pateuri.Coacem la cuptorul incalzit in prealabil la foc tare ,15 min.Le pudram cu zahar,le asezam frumos pe platou,si...POFTA BUNA!

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Minipateuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere