Minitarte cu crema si gem de capsuni

de Julie in Prajituri, 19 Mai 2010 | 4578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 1 galbenus
  • 50 g zahar farin
  • 100 g unt
  • o esenta de vanilie
  • un varf de cutit cu bicarbonat de amoniu
  • zeama de lamaie
  • Umplutura:
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri nuca de cocos
  • o esenta de vanilie
  • 2 linguri faina
  • gem de capsuni
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu crema si gem de capsuni:

Pregatim mai intai aluatul:

Batem bine untul cu zaharul si galbenusul apoi adaugam bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina. Aluatul rezultat  il impartim in doua. Cu o parte din el tapetam formele de minitarte, pe care le-am uns cu ulei. Intepam aluatul din loc in loc cu o scobitoare.

Preparam si crema:

Batem  ouale cu zaharul, apoi adaugam  nuca de cocos, esenta si faina. Punem in fiecare tarta cate o lingurita  din crema  iar deasupra asezam putin gem de capsuni.

Din aluatul oprit intindem o foaie subtire din care taiem fasii lungi pe care le asezam in forma de gretar deasupra minitartelor.

Ungem bine cu ou pe toata suprafata si coacem la cuptorul incins inainte , timp de  20-25 minute.      

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu crema si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

19.05.2010, 19:49

frumoase,gustoase si nemaipomenite

Bunica 1

19.05.2010, 22:20

Super idee cu gratarul din aluat !

Julie 1

20.05.2010, 10:07

Migaloase rau! dar rezultatul...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Delicii de mai-prajitura cu frisca si capsuni