Moelleux au chocolat

de Irina in Prajituri, 17 Sep 2014 | 14663 vizualizari

 

Pentru ca sunt o ciocolatoasa, am pregatit briose cu ... ciocolata, cu ce altceva? :)) M-am uitat prin retetele altei ciocolatoase (Ruxy ) si am ales una dintre ele...N-aveam cum sa dau gres! Multumesc, Ruxy, draga! >:D

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt moale
  • 200 g ciocolata cu lapte Milka
  • 3 lg cu cacao
  • 3 lg cu zahar
  • 4 oua
  • 50 g faina
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat:

Am preincalzit cuptorul la 210 grade.

Pentru inceput am amestecat untul moale cu zaharul, dupa care am adaugat ouale, pe rand.

Ciocolata am topit-o pe abur si am mixat-o impreuna cu restul compozitiei.

Am adaugat si 3 linguri de cacao, pentru a mai tempera putin gustul dulce al ciocolatei cu lapte si o lingurita de esenta de rom.

Au urmat faina si praful de sare.

Compozitia de briose am turnat-o in forme de silicon pentru briose, pe care le-am uns cu unt, pentru a fi sigura ca se desprind usor. Am avut doar 6 forme mari, asa ca restul compozitiei am pus-o in forme mai mici.

Odata umplute formele, le-am dat la cuptor pentru 8 minute. 

Au iesit perfecte pentru mine, inchegate la suprafata, iar la interior destul de lichide. Cand am luat cu lingura dintr-una, sosul a curs, dar nu asa rau incat sa se intinda pe toata farfuria.

Daca preferati ca sosul sa fie putin mai lichid jonglati cu temperatura cuptorului, sau cu timpul de coacere. 

 

TIPS-URI

1

daca preferati ciocolata amaruie puneti 250 g ciocolata si nu mai e nevoie de cacao; in cazul acesta mai adaugati si zahar;

2

daca nu vreti sa curga sos, ci sa fie ca niste briose, lungiti timpul de preparare cu cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat sau fondant de ciocolata