Mucenici cu nuca

de mmona in Prajituri, 9 Mar 2011 | 4512 vizualizari

 

Azi a fost prima data cand am facut mucenici...am o reteta mai veche de a mamei mele si am zis sa incerc mai ales ca toata dimineata am stat pe ,, Bucataras" si am salivat la bunatatile de aici..au iesit super buni

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 2 oua
  • o cana mare de lapte
  • o lingurita sare
  • 200 gr zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri bune de margarina
  • 50 ml ulei
  • esente rom 
  • 300 gr nuca macinata
  • o cana de apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici cu nuca:

Se face o maia din drojdie, o lingurita de lapte caldut si jumatate lingurita de zahar. Separat se bat albusurile spuma, se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, se adauga maiaua, laptele caldut, uleiul, margarina, arome, jumatate lingurita de sare si faina. Se framanta bine si se da undeva la cald sa creasca acoperit aluatul cu un prosop.

Dupa 40 minute se imparte aluatul in doua, se impart si cele doua parti in cate 7 bucati si se modeleaza mucenicii. Se pune hartie de copt intr-o tava si se aseaza pentru inca 25 de minute la crescut acoperiti in tava. Se dau la cuptor pentru 40 de minute si se ung cu albus batut spuma.

Separat se fierbe siropul cu 50 gr zahar si esenta de rom si o cana de apa. Cand se racesc se trec mucenicii prin sirop pe toate partile, se ung cu miere si se tavalesc in miez de nuca. Ai mei au iesit cam grasi, nu ma gandeam ca o sa creasca asa frumos...s-a meritat cata bataie am dat la aluat...au iesit deliciosi

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sfintisori moldovenesti