Mucenici muntenesti

de susu in Dulciuri, 6 Mar 2015 | 4103 vizualizari

 

sursa Jamila cuisine

 

INGREDIENTE

  • 200 gr mucenici
  • 2 l apa fiarta
  • un praf de sare
  • 1-2 bete scortisoara
  • 1 steluta de anason
  • 1 lgt coaja de portocala
  • 1 lgt coaja de lamaie
  • scortisoara pudra dupa gust
  • 2 linguri de faina
  • 150 gr zahar
  • 200 gr nuca putin rumenita la cuptor
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie si rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Nuca se da putin la cuptor si avem grija pentru ca se arde repede.Cand s-a racit indepartam cojita aceea de deasupra. O parte din nuca se macina la robot/masina de tocat si o parte se zdrobeste ca sa ramana si bucatele mai mari.

Punem apa la fiert cu un praf de sare, anasonul si betisoarele de scortisoara. Cand ajunge la punctul de fierbere dizolvam faina in putin apa calda si-o punem in oala dupa care omogenizam compozitia. Eu procedez asa pentru ca-mi place sa fie mai legata. Cand fierbe apa adaugam zaharul vanilat si  mucenicii mestecand mereu sa nu se prinda. Acoperim si lasam la foc mic pana se fierb mucenicii.

Se incearca mucenicii si cand sunt gata adaugam zaharul coaja de citrice esentele si trei sferturi din nuca. Daca vreti sa nu iasa apa inchisa la culoare inchideti focul imediat ce ati adaugat nuca si lasati acoperit sa se infuzeze. Mie imi place sa le mai fierb putin impreuna sa se imbine gusturile.

Potrivim de mirodenii daca mai este cazul. Servim mucenicii reci cu restul de nuca in farfurie. Eu folosesc la prajituri doar nuca prajita, da alt gust produsului final. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici muntenesti