Muffin cu lamaie si zmeura

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 9 Aug 2013 | 5532 vizualizari

 

V-ati gandit vreodata ca si briosele pot fi refreshing in zilele tropicale de vara, pe plaja, la picnic sau la munte? Briosele mele cu lamaie si zmeura au fost degustate de minim 6 persoane si toti s-au aratat incantati de aroma ei. Oare de ce? Pai m-am gandit asa: erau pufoase, usor acrisoare, frumos ambalate si evident mega-gustoase. Un fel de limo-briosa cu iz de zmeura pentru racorirea simturilor. Let's enjoy it!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 12 briose: 
  • 250 grame faina alba;
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • un praf de sare;
  •  coaja si zeama de la 1 lamaie; 
  • 3 oua de casa;
  •  185 grame zahar alb; 
  • 1 plic zahar vanilat;
  •  110 grame unt (80% grasime, la temperatura camerei);
  • 75 ml iaurt grecesc;
  •  80 grame zmeura proaspata sau congelata.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffin cu lamaie si zmeura:

Mod de pregatire: 1. Se amesteca untul (la temperatura camerei, nu topit) cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana capata volum si devine o crema deschisa la culoare, apoi se toarna putin cate putin zeama de lamaie si se amesteca pana cand se topeste zaharul.

2. Se adauga treptat ouale continuand sa mixam pana la omogenizare.

3. Se toarna iaurt si se mixeaza pana se incorporeaza toate ingredientele.

4. Intr-un bol mare se cerne faina, se adauga sarea si bicarbonatul si se amesteca.

5. Se incorporeaza treptat cele doua compozitii si se mixeaza pana se incorporeaza.  

6. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se aseaza compozitia in formele pentru briose.
7. Asezati deasupra blatului sau intre prima si a doua lingura, cate 2-3 bucati de zmeura.
8. Se introduc la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana trec testul scobitorii.
9. Dupa coacere se scot imediat din cuptor ca sa-si pastreze culoarea galbena (sa nu devina maro asa cum au inceput sa se faca ale mele), se pun la racit pe un gratar si se servesc alaturi de prieteni dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffin cu lamaie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

xana 1

10.08.2013, 01:29

Foarte frumoase!!!

diaconta 1

10.08.2013, 21:29

vreau si eu macar un coltzuc

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

11.08.2013, 11:48

Diaconta, data viitoare iti pun si tie deoparte

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu capsuni