Muffins cu branza si stafide

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 10 Mai 2011 | 4355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 90 ml lapte
  • 80 ml apa
  • 1 galbenus
  • 120 g zahar
  • 40 g margarina/unt/untura
  • 7 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 125 g crema de branza
  • 1 lingura iaurt
  • 4 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingura faina
  •  
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu branza si stafide:

Umplutura:

In vasul mixerului se pun toate ingredientele si se mixeaza,apoi se adauga stafidele inmuiate in apa calda si scurse.

Aluat:

Intr-un vas incapator se pune faina amestecata cu drojdia uscata. In mijloc se face o adancitura. Galbenusul se fraca cu zaharul,se adauga margarina topita,laptele caldut si apa cald. Se amesteca pana se topeste zaharul. Compozitia lichida se toarna cate putin in mijlocul fainii si se amesteca cu un tel sau cu o lingura. Aluatul se framanta 10 minute pana devine neted si nelipicios. Aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie si se tine intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Aluatul dospit se rastoarna pe masa de lucru infainata si se intinde intr-un dreptunghi.

Pe toata suprafata aluatului se repartizeaza creama de branza si se ruleaza cat mai strans cu putinta. Cu ajutorul unui fir de ata se taie rulouri de 2,5-3 cm inaltime. Rulourile se aseaza in formele de muffins tapetate cu hartiute speciale pentru copt. Se lasa 20 minute la dospit,se ung cu albus de ou batut putin si se coc 25-30 minute la foc mediu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu zmeura si ciocolata