Muraturi

de ianculubita in Muraturi, 9 Oct 2011 | 13249 vizualizari

 

Am pus si muraturile,ma grabesc sa va dau reteta;este reteta tatalui meu,rezultatul este excelent si nu as da aceasta reteta pe o alta,oricat de apetisanta ar fi;de ce??? pentru ca se mureaza foarte repede,sunt aromate,usor picante(la mine mai mult),nu sunt foarte sarate nici foarte acre,sa ti se ridice caciula;cine are incredere,sa-si noteze reteta....
ingredientele sunt pentru un bidon de 60l si mai ramane ceva de pus intr-un borcan.

 

INGREDIENTE

  • 30kg de muraturi albe spre roz la culoare
  • 2kg de morcov
  • 1conopida mare
  • telina cu frunze 2buc.
  • sfecla rosie 2buc.
  • 4gutui mari
  • 500g hrean
  • 500g ardei iuti
  • 2kg de castraveti mai mari
  • 2kg de ardei kapia
  • 1kg de mere ionatane
  • 500g usturoi
  • bete cu flori de marar uscate
  • frunze de visin sau stejar
  • 1kg de sare
  • 25 de pastile de aspirine(acid acetilsalicilic)
  • 30l de apa fiarta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi:

Toate ingredientele curatate,spalate,taiate se pun intercalat in bidon,ultimul strat fiind cel de frunze si marar;apa fiarta cu sare se toarna peste muraturi,se pune capacul,dupa 2zile se dizolva aspirina in putina zeama apoi se vantura saramura sa se omogenizeze toate aromele;este bine sa se mai vanture din cand in cand sa nu aveti surprize,chiar daca sunt puse cu apa oparita;pentru cine pune in cantitati mai mici,reteta este de 300g sare la 10l de apa si 1aspirina la 2l de lichid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muratura mixta - Csalamade