Muraturi

de ianculubita in Muraturi, 9 Oct 2011 | 13256 vizualizari

 

Am pus si muraturile,ma grabesc sa va dau reteta;este reteta tatalui meu,rezultatul este excelent si nu as da aceasta reteta pe o alta,oricat de apetisanta ar fi;de ce??? pentru ca se mureaza foarte repede,sunt aromate,usor picante(la mine mai mult),nu sunt foarte sarate nici foarte acre,sa ti se ridice caciula;cine are incredere,sa-si noteze reteta....
ingredientele sunt pentru un bidon de 60l si mai ramane ceva de pus intr-un borcan.

 

INGREDIENTE

  • 30kg de muraturi albe spre roz la culoare
  • 2kg de morcov
  • 1conopida mare
  • telina cu frunze 2buc.
  • sfecla rosie 2buc.
  • 4gutui mari
  • 500g hrean
  • 500g ardei iuti
  • 2kg de castraveti mai mari
  • 2kg de ardei kapia
  • 1kg de mere ionatane
  • 500g usturoi
  • bete cu flori de marar uscate
  • frunze de visin sau stejar
  • 1kg de sare
  • 25 de pastile de aspirine(acid acetilsalicilic)
  • 30l de apa fiarta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi:

Toate ingredientele curatate,spalate,taiate se pun intercalat in bidon,ultimul strat fiind cel de frunze si marar;apa fiarta cu sare se toarna peste muraturi,se pune capacul,dupa 2zile se dizolva aspirina in putina zeama apoi se vantura saramura sa se omogenizeze toate aromele;este bine sa se mai vanture din cand in cand sa nu aveti surprize,chiar daca sunt puse cu apa oparita;pentru cine pune in cantitati mai mici,reteta este de 300g sare la 10l de apa si 1aspirina la 2l de lichid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti)