Muraturi asortate

de Merisor in Muraturi, 18 Sep 2012 | 19280 vizualizari

 

Am reusit sa pun si muraturi asortate. Eu nu folosesc cantitati fixe de legume, pun exact cate am din fiecare, mai ales ca majoritatea sunt din gradina mamei. Mi-au lipsit conopida pe care nu am achizitionat-o din cauza pretului exagerat si varza(alba, rosie).

 

INGREDIENTE

  • Pentru legume si fructe:
  • gogonele
  • castraveciori
  • morcovi
  • telina(radacina si frunze)
  • sfecla rosie
  • sfecla alba
  • gutui
  • mere
  • struguri
  • rondele de hrean
  • Pentru partea lichida:
  • 1 L otet
  • 4 L apa
  • 600 gr zahar
  • 6 linguri sare
  • Condimente:
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • coriandru
  • marar uscat(codite si maciulii)
  • foi de dafin
  • crengute de visin
  • catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

Cum pregatesc eu muraturi asortate:

Am spalat legumele si le-am lasat la scurs. Radacinoasele le-am curatat si le-am taiat felii astfel incat sa le fac loc printre gogonele si castraveciori, deoarece acestia nu se aseaza uniform. Merele si gutuile le-am taiat in patru bucati. iar morcovii in doua. Am pus pe fundul borcanelor mararul uscat, cate 3 catei de usturoi si crengutele de visin si am asezat peste ele legumele si fructele cat am putut de bine, cu grija la struguri pentru a nu-i presa.

Am fiert otetul cu apa, sarea, zaharul si condimentele si l-am turnat fierbinte peste muraturile asortate din borcane si am pus imediat capacele. Borcanele cu muraturi asortate le-am acoperit cu prosoape si le-am tinut asa pana cand s-au racit, apoi le-am trecut in camara.

De obicei pun in borcanele cu muraturi asortate si varza alba si rosie, dar de data aceasta am optat pentru a pune mai multa sfecla care va colora compozitia lichida foarte frumos.

TIPS-URI

1

Pentru cine le doreste muraturi asortate picante se poate adauga si cate un ardei iute in fiecatre borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Conopida murata