Musaca de cartofi cu carne si ciuperci

de angyb in Porc, 29 Feb 2012 | 4549 vizualizari

 

Sursa mea de inspiratie Ina!

 

INGREDIENTE

  • 1kg de cartofi
  • 100g unt
  • 100ml lapte
  • 150g parmezan
  • 500g carne tocata
  • o conserva de ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1/2 gogosar rosu
  • 1/2pahar de vin alb
  • 1/2pahar pasta de rosii
  • 1 ou
  • 150g mozzarela
  • sare si piper 
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne si ciuperci:

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare.Se scurg cartofii si ii sfarmam dupa care adaugam laptele untul si parmezanul ras.Amestecam bine pana la omogenizare.condimentam cu sare si piper.

Umplutura:Ceapa si gogosarul taiate marunt se calesc cu un pic de ulei de masline.Se adauga carnea tocata .Cand carnea tocata a schimbat culoarea se adauga ciupercile si se lasa pe foc pana cand scade zeama.Se adauga vinul si se lasa la foc mic pana cand se evapora.Cand vinul este evaporat adaugam pasta de rosii si mai lasam pe foc 15 20 de minute.

Intr-o tava unsa cu unt se pune jumatate din cantitatea de cartofi ,se adauga umplutura de carne si restul de cartofi.Presaram mozzarella taiata cubulete si dam la cuptor pana cand isi schimba culoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sim0na 1

01.03.2012, 21:22

Super combinatie!

Ubulika 1

02.03.2012, 11:50

ce bine arata mozzarela

diana_k 1

02.03.2012, 20:30

delicioasa musacaua

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei