Musaca de cartofi cu muraturi

de Elenn89 in Mancaruri cu carne, 8 Ian 2013 | 3779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne tocata amestec(vita +porc) 800 g
  • ceapa 2 buc
  • condimente: sare, piper, cimbru
  • cartofi 5 buc
  • smantana 150 g
  • vin alb 100 ml
  • marar 1 legatura
  • oua 2 buc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu muraturi:

Se caleste carnea cu 1 lingura de ulei pana isi schimba culoarea, la foc potrivit. Se adauga ceapa taiata solzisori si se pune vinul. Se lasa la foc mic si se adauga condimentele si mararul aprox 25 minute. Se lasa apoi la racit si se adauga oul.

Intre timp se prajesc in 2 linguri ulei cartofii taiati felii. Intr-un vas se yena se pune 1 lingura ulei, un strat cartofi, 1 strat carne, cartofi, din nou carne si ultimul rand cartofii. Se baga la cuptor la foc potrivit aprox 30 de minute, apoi se bate smantana cu oul si se pune deasupra lasandu-se aprox 25 minute din nou la cuptor.

Se serveste cu muraturi. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu se pune sarea la inceput pentru ca se intareste carnea.

2

Se amesteca constant in ea ca sa nu se formeze cocoloase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi