Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa

de Bucataras Diana in Lasagna, 23 Ian 2017 | 2819 vizualizari

 



Am incercat sa nu pun seminte si in musaca, dar nu am reusit :P Ma strigau: vrem in musaca, vrem in musaca  ;))  Nu am putut sa nu le indeplinesc dorinta. Apreciati totusi ca nu am pus chia :P

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei
  • 400 g carne tocata porc
  • 200 g ciuperci (eu am avut conservate in sare)
  • 2 fire praz
  • 5 catei usturoi
  • 200 g lecio
  • 1 cescuta vin rosu
  • 1 ou,
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri seminte de dovleac
  • oregano
  • busuioc
  • piper
  • sare
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa mare
  • 400-500 g lecio
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa:

Pregatim dovleceii: ii radem sau ii taiem rondele. Eu am avut dovlecei rasi la congelator si doar i-am pus la scurs. Incingem o tigaie cu putin ulei si punem carnea sa se rumeneasca usor. Asezonam cu sare si piper. Cand se schimba carnea la culoare, adaugam prazul rondele si lasam la calit, apoi adaugam ciupercile si usturoiul feliat. Dupa ce se calesc cateva minute, adaugam vinul. Dupa ce se evapora vinul, adaugam patrunjelul si amestecam, apoi punem lecio. Presaram oregano si potrivim gustul de sare si piper. Adaugam semintele de dovleac si mai tinem 2-3 minute pe foc, amestecand continuu. Luam tigaie de pe foc si lasam compozitia sa se racoreasca, apoi punem un ou si omogenizam. Ungem o tava cu putin unt si asezam un strat generos de dovlecei rasi, apoi punem compozitia de carne, o nivelam si asezam restul de dovlecei. Sosul il pregatim astfel: tocam ceapa si o punem la calit. Adaugam lecio, potrivim gustul de sare si piper si lasam cateva minute pe foc.Turnam sosul peste ultimul strat de dovlecei, presaram busuioc si dam la cuptor pentru circa 30-40 de minute. Servim cu iaurt. Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot adauga in sos cateva rondele de ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de vita macinata si legume