Musaca greceasca

de anaiordan in Mancaruri cu carne, 4 Oct 2009 | 18670 vizualizari

 

Musacaua greceasca se face in special cu vinete si cu dovlecei..dar pentru ca mie nu imi plac atat de mult am facut doar cu cartofi. Modul de preparare al vinetelor si dovleceilor sunt la fel ca cel al cartofilor, o sa vedeti mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata vita-se poate face si cu porc
  • 200-250ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 6-8 cartofi, daca nu se folosesc vinete
  • 2 vinete mai mari
  • sare, piper, boia, oregano, ulei de masline, foi de dafin
  • casvacal ras
Sos bechamel:
  • 25g unt
  • 25g faina
  • 300ml lapte caldut
  • sare, piper alb, nucsoara
  • 30g cascaval-parmezan ras fin
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca greceasca:

Se pune in tigaie uleiul la incins peste care se adauga ceapa si se lasa pana devine ttransparenta, apoi se adauga carnea si se lasa la calit pana ce incepe sa se inchida la culoare. Se adauga sucul de rosii, sarea, piperul, boiaua si doua foi de dafin si se lasa la fiert cam 20-30 minute la foc mediu.

Intre timp se pregatesc legumele. Cartofii se taie felii rotunde si se pun la calit in tigaie cat sa se inmoaie.

Daca vreti sa faceti cu vinete, vinetele se curata de coaja pe lungime astfel. se taie o fasie de coaja, apoi se lasa o faie de coaja lata cat zona de unde s-a luat coaja si tot asa pana se termina coaja...sa fie ca o zebra. Apoi se taie felii rotunde si mai grosute si se calesc si ele in ulei de masline. Daca doriti se pot pune si dovlecei si se prepara la fel ca si vinetele.

Dupa ce s-au calit legumele si carnea a fiert se ia o tava/cratita si se asambleaza musacaua astfel: se pune un strat de cartofi la baza, se adauga carnea si apoi iar un strat de cartofi sau vinetele daca puneti. Se pot folosi toate trei legumele si se pun astfel: un strat de cartofi, un strat de carne, un strat de vinete, un strat de carne, un strat de dovlecei, dar in aceasta combinatie e nevoie de mai multa carne.

Dupa ce ati pus totul in tava se toarna sos bechamel si se rade cascaval deasupra si se da la cuptor pentru apoximativ 30 minute la o temperatura medie pana serumeneste deasupra.

 

Sos bechamel:

Se pune la topit untul, apoi se adauga faina treptat, dar sa nu mai fie pe foc in momentul ala. Se pune din nou pe foc si se pune treptat laptele mestecandu-se in acelasi timp, apoi se adauga si condimentele. Se amesteca in continuu pana se ingroasa, la foc potrivit. Dupa ce s-a ingrosat se ia dupa foc  si se adauga galbenusurile si casacavalul ras.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca greceasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu kaizer afumat