Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor

de Andra_Constantinescu in Porc, 28 Mar 2017 | 2572 vizualizari

 

Nu mai stiu exact cat a cantarit muschiul de porc, dar nu cred ca are o asa mare importanta. Important este gustul, care a fost foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de muschi de porc (circa 800-900 g)
  • circa 150 ml ulei
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin cimbru uscat
  • putin busuioc uscat
  • sare
  • 1 capatana de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • circa 450 ml apa
  • 250 g dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 520 g cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe albe
  • 300 g ciuperci champignon
  • 2-3 frunze de telina
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor:

Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.

Carnea se bate cu ajutorul unui ciocan si se taie in 3 pe lungime, lasand-o netaiata la un capat.

Circa 100 ml ulei se amesteca cu piperul, boiaua, cimbrul, busuiocul si o lingurita de sare. Se asaza carnea intr-o tava si se unge cu acest amestec, dupa care se impleteste. Se fixeaza cu ajutorul unor scobitori si printre impletituri, se introduc grauntii de usturoi (curatati de foi si spalati). 

Se toarna in tava (stropind si carnea) vinul, circa 50 ml ulei si circa 200 ml apa. Se introduce tava la cuptor, pana cand carnea se face pe jumatate. 

Intre timp, se pregatesc legumele.

Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se taie in felii groase. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne. Ciupercile se spala. Frunzele de telina se spala.

Se scoate tava din cuptor si se intoarce carnea pe partea cealalta. 

Legumele se pun intr-un castron mare si se amesteca cu putina sare, dupa care se pun pe langa carne. Se mai adauga o cana cu apa si se introduce tava din nou la cuptor, pana cand totul este bine patruns.

Inainte de servire, se scot scobitorile.

 

TIPS-URI

1

Se poate acoperi tava cu o folie de aluminiu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana porcului