Musuroi de cartita

de Giana in Prajituri, 24 Oct 2013 | 5519 vizualizari

 

Am renuntat la musuroiul de la Dr. Oetker si am adoptat aceasta reteta pentru ca mi-a placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Chec:
  • 3 oua
  • 1,5 pahar cu zahar (am masurat cu un pahar de 200 ml)
  • 1 pahar cu lapte
  • 1/2 pahar cu ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2,5 pahare cu faina
  • 2 linguri cacao (Dr. Oetker)
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3-4 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • banane (mie mi-au incaput 6 banane mici pentru tava de 25 cm)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Se spumeaza ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele, vanilia, uleiul si continuam sa mixam. Incorporam faina cernuta si praful de copt in compozitie, la sfarsit adaugam cacao si omogenizam cu miscari usoare.

Aluatul obtinut il turnam intr-o forma rotunda pentru tort tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o forma cu diametrul de 25 cm, insa se poate folosi o tava mai mare. Tava se introduce in cuptorul incins la 180 grade C, se coace checul pana trece de testul scobitorii. La mine a durat in jur de 40 min insa depinde de cuptor.

Pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si o lasam la racit.

Cand checul este copt il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Scobim checul lasand 1,2 cm pe margini. Resturile se farama cu mana sau cu ajutorul robotului. Asezam bananele in chec una langa alta.

Dupa ce s-a racit budinca, o mixam pentru a nu ramane cu cocoloase. Batem frisca lichida pana se intareste, o amestecam cu budinca si mixam pana obtinem o crema omogena. Turnam crema peste banane si o nivelam in forma de cupola. Peste crema presaram firimiturile obtinute din resturile de la chec dandu-i aspectul de musuroi.

Prajitura se lasa la frigider si poate fi servita dupa cateva ore.

 

TIPS-URI

1

Eu am pastrat o parte din firimituri si le-am amestecat cu 2 linguri de crema. Am adaugat nuci pisate si am facut niste chiftelute. In interiorul fiecarui bulgaras am pus visine din compot sau alune de padure. Am tavalit bulgarii prin nuca de cocos si am obtinut inca ceva dulce ca bonus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita