Negresă cu bezea

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 22561 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr tos
  • 125 g unt
  • 200 ml lapte
  • 200 g făină
  • 5o g cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 zahăr vanilina
  • 1 praf de sare

Bezea

  • 5 albuşuri
  • 200 g zahăr tos
  • un praf de sare

Ornat Ciocolată rasă sau bomboane mici de ciocolată.

Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu bezea:

Blat

Se bat gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte zahărul.

Apoi adăugăm treptat untul (moale şi în bucăţele mici), laptele şi făina amestecată cu praful de copt, treptat. Adăugăm zahărul vanilinat şi cacao.

Turnăm compoziţia într-o tavă pentru prajituri tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit şi lăsam să se coace 15-20 de minute, atenţie la foc, la început flacăra mai tare apoi foc moderat.

 

Bezea

Batem albuşurile cu un praf de sare până când devine mai tare abia apoi adăugăm zahărul treptat.

Scoatem blatul din cuptor şi întindem bezeaua deasupra, putem modela bezeaua cu o furculiţă. Dăm prajitura la cuptor pentru încă 10 minute la foc mic.

Bezeaua trebuie să devină aurie.

Deasupra presărăm ciocolată rasă sau bomboane mici de ciocolata cât timp bezeaua este încă fierbinte.

După ce se răceşte negresa o tăiem cu un cuţit cu lama înmuiată în apă rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Zamfira 1

25.10.2015, 09:05

Mirela

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:01

Zamfira 1

26.10.2015, 09:27

Daniela

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Linzer Augen"