Negresa cu gem de caise si crema de branza

de oanapl in Prajituri, 26 Feb 2017 | 3373 vizualizari

 

Negresa e una dintre prajiturile noastre preferate. Se pregateste rapid si, indiferent ca adaugi fructe, branza,nuci, alune...iese la fel de delicioasa. De data aceasta, am adaugat gem de caise. Am avut parte de ajutorul fetitei mele, iar prajitura a iesit delicioasa. Am folosit mixerul cel nou, castigat la concursul organizat de dvs si am fost foarte multumita de el. 

 

INGREDIENTE

  • 25 g cacao neagra
  • 75 ml apa
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • pentru crema de branza:
  • 250g mascarpone
  • 3 linguri zahar macinat
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 6 linguri gem de caise
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de caise si crema de branza:

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita.

Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt. (eu am folosit o tava mare si doua mititele, in forma de inima).

Pentru crema de branza, amesteci branza cu oul, faina si zaharul pana cand devine o crema omogena. Adaugi vanilia la final. Pui cate o lingura din crema de branza peste blatul din tava, din loc in loc. Adaugi cu o lingura si gemul de caise, din loc in loc. Cu ajutorul unei furculite, marmorezi usor compozitia.
Dai tava la cuptorul incins la 180 de grade C. Coci prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoti prajitura din cuptor si o lasi la racit in tava, apoi o poti felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de caise si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide