Negresa cu glazura de ciocolata

de VanessaAli in Prajituri, 6 Ian 2017 | 5428 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Prajitura pe care am preparat-o pentru targul anual de Craciun al scolii noastre, cu scop caritabil. S-au vandut "mai ceva ca painea calda" aceste negrese delicioase.
Copii au numit-o "Negresa Frozen". O reteta simpla pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 1 lingura bicarbonat+otet
  • putina sare
  • cacao (in jur de 5-6 linguri)
  • aprox. 3 cani de faina

Glazura:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 120 ml frisca
  • 1 lingura esenta de rom

Pentru ornat: fulgi de zahar (de la Lidl)

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata:

La blat: Separam ouale si mixam albusurile cu sarea si zaharul, pana se topeste, apoi turnam peste galbenusurile amestecate cu ulei. Amestecam cu o lingura.

Incorporam laptele, apoi adaugam treptat faina cernuta pana cand compozitia nu mai are o consistenta atat de lichida. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Turnam acum si cacaua , iar daca nu vi se pare suficienta, mai puneti pana cand compozitia e suficient de neagra. Mai adaugam faina pana cand devine ca o budinca, deci mai densa ca la un chec normal.Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti pentru aproximativ 30' la 180 de grade, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru glazura: topim ciocolata la baie de aburi si turnam frisca lichida peste ea.Amestecam si lasam la racit, apoi ,cand e cat de cat mai rece,amestecam cu esenta de rom. Verificam din cand in cand daca glazura e suficient de solida, iar cand trece testul, o turnam peste blatul de cacao.

Pe deasupra presaram uniform fulgisori.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si visine