Negresa cu nuttela si alune de padure

de adasev12 in Prajituri, 24 Sep 2011 | 4893 vizualizari

 

am vazut zilele trecute postata de Cristinne o reteta de negresa care mi s-a parut super...eu nu stiu cat de adevarata era sau nu negresa, ca nu am facut niciodata...dar mi-a ramas in minte ideea ei, si vroiam sa o fac si eu intocmai...doar ca m-am trezit ca nu am toate resursele....culinare necesare ...asa ca am inlocuit pe ici pe colo...ea zicea ca e buna tare...eu zic ca e exceptionala...nu stiu ce consistenta avea prajitura ei, dar a mea a iesit un pic cleioasa, ca un caramel...si cu un gust de ciocolata teribil...mi-a placut la nebunie...Cristinne, mersi mult de idee...cu siguranta aceasta prajitura o sa ocupe un loc de cinste in lista mea de bucate....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 10 lg rase zahar brun
  • 10 lg rase zahar alb
  • 3 +1  lg nuttella
  • 50 g unt + 50
  • 50 g ciocolata + inca 50
  • 2 lg lapte
  • 12 lg cu varf faina
  • 1/2 praf de copt
  • 2 pumni de alune de padure taiate si prajite + o mana pt deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuttela si alune de padure:

Ouale se bat cu zaharul foarte  bine, pana devin o spuma cleioasa.

Untul moale ( 50 gr) se amesteca cu  3 gl nuttella si apoi se adauga la compozitia de oua.

Se mixeaza bine.

Se adauga praful de copt amestecat cu faina, lingura cu lingura, amestecandu-se  dupa fiecare lingura, sa se incorporeze bine.

Alunele se taie in functie  de marime, in doua sau 4 si se prajesc . ( astfel vor avea si un gust mai palcut, crocant, dar se vor si curata de surplusul de coaja, fiind prajite...).

Se adauga la compozitie, precum si 50 g ciocolata taiata marunt.

Se amesteca usor.

Compozitita se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina, si se coace 10 min la 200 grade apoi inca 15-20...la 170 grade. ( Cristinne zicea ca inca 10 min ajung, dar mie la mijloc nu mi s-a copt asa repede...).

Se lasa la racit prajitura, apoi se scoate pe un platou.

Se face o glazura din restul de 50 g ciocolata , 50 g unt, o lg de nuttella si 2 lg de lapte, amestecandu-se toate acestea la foc mic pana la omogenizare.

Se toarna peste prajitura.

Deasupra se mai pune o mana de alune maruntite( tot prajite).

Cristinne sugera sa fie servita alaturi de un frappe dimineata...eu insa am devorat jumatate din ea in seara asta,...fara nimic altceva...e su-per!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuttela si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

jolygina 1

29.09.2011, 09:54

place

cristinne 1

02.10.2011, 21:19

wow..,tot butonand siteul, vazui reteta ta ada, arata si a ta fabulos! Si da..asa si a mea, in interior era usor cleioasa, asa treuie sa fie la consistenta, din cauza ciocolatei (negresa doar din cacao nu are aceasta consistenta);
PS: juniorul cred ca e incantat de tine ca ii faci prajiturele! arata ff fericit! abia astept si eu sa am un junior sa ii gatesc de toate!

Lau 1

03.10.2011, 14:00

trebuie so incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa