Negresa cu sos de caspsune

de AndreeaJ in Prajituri, 11 Mai 2011 | 3796 vizualizari

 

Desi nu a sosit inca momentul lor de glorie, toti visam la capsunele bune, proaspete si parfumate de la noi din tara. Pana vor aparea si acelea, o idee de reteta care sa ne faca asteptarea mai dulce :). Dupa Negresa cu nuci si sos de cafea , m-am gandit ca o negresa cu sos de capsuni n-ar strica :)). Iata mai sus ce a iesit. Eu una va spun ca am simtit intr-adevar ca am 2 nari! :)) O nara a nasului alerga dupa mirosul de ciocolata si vanilie, iar cealalta nara dupa mirosul de capsuni usor coapte...

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 250 g unt
  • 6 oua
  • 220 g faina
  • 250 g zahar
  • 250 g capsuni
  • 1 lingurita amidon
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu sos de caspsune:

Mai intai am topit ciocolata impreuna cu untul intr-o craticioara pusa pe baie de abur, apoi am lasat sa se raceasca.

Am curatat capsunele si le-am taiat bucati, dupa care le-am pus in blender.Le-am transformat intr-un piure, dar nu foarte fin ci cu bucatele mici, peste acest piure am pus restul de 50g zahar si amidonul si am amestecat bine.

Intr-un castron mai mare am mixat foarte bine ouale impreuna cu 200 g zahar, sarea si zaharul vanilat, pana ce si-au dublat volumul, iar zaharul s-a topit. Am adaugat amestecul de ciocolata si unt, dupa care faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava unsa cu unt. Din loc in loc am pus cate 2 linguri din piureul de capsune, iar cu lama unui cutit am trecut usor printre ele, facand usoare valuri. Am dat tava la cuptorul incins pentru 35 de minute   Am lasat prajiturica sa se raceasca apoi am servit-o cu placere.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti ca prajiturica sa fie chiar negresa, atunci puneti in total 300 g ciocolata neagra si nu mai puneti ciocolata cu lapte si eventual cresteti cantitatea de zahar daca va place mai dulce. In final culoarea va iesi mai inchisa decat cea a prajituricii mele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu sos de caspsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata