Negresa rapida de post

de Gherca Daniela in Prajituri, 5 Dec 2014 | 5814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g nuca macinata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita cu varf cacaao
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri gem (eu am pus de cirese)
  • 60 g ciocolata neagra + 2 linguri cu apa
  • zahar pudra pentru deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa rapida de post:

Intr-un bol punem ingredientele uscate ( faina cu bicarbonatul de sodiu, zaharul si zaharul vanilat, nuca macinata ( eu am maruntit-o cu facaletul pe o folie de copt), cacaoa si praful de sare, peste toate acestea am turnat apa, uleiul si esenta de rom si am amestecat usor cu un tel. Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele punem gemul, iar cu o spatula amestecam usor.

Separat intr-un bol micut am pus ciocolata neagra cu cele 2 linguri de apa la microunde cat sa se topeasca si o turnam alaturi de celelalte ingrediente, amestecam din nou si turnam totul intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana observam ca deasupra este tare, dar pentru siguranta facem testul cu scobitoarea. Pudram cu zahar pudra si cand se raceste se portioneaza dupa placere.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa rapida de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu visine si nuca