Șnițele din pulpă de curcan (rețeta remediată!)

de Panacris in Curcan, 22 Iul 2013 | 6009 vizualizari

 

Se mai întâmplă ca și marii bucătări/bucătărași să dea greș în bucătărie, așa vreau eu să cred;) ,dar fiind ingenioși repară greșeala rapid;) Prin astfel de momente am trecut și eu zilele trecute, am vrut ceva deosebit și s-a dovedit un fiasco, apoi am apelat la experiența culinară, ce am dobândit-o de-a lungul a 23 de ani și am reușit să ”resuscitez” bunătate de șnițele;) Sper să vă fie de folos eșecul meu;)

 

INGREDIENTE

  • pulpă de curcan cca. 500 g,
  • ouă 3 bucăți,
  • pesmet auriu,
  • făină albă de grâu,
  • sare iodată,
  • ulei de palmier ptr prăjit,
  • usturoi 4-5 căței,
  • roșii propaspete cca. 3 bucăți,
  • vin alb demisec cca. 300 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Șnițele din pulpă de curcan (rețeta remediată!):

Pulpa de curcan se porționează, se frăgezește cu ciocanul de șnițele;), apoi se sărează. Bucățile de carne se trec prin făină, ou bătut și pesmet, apoi se prăjesc în ulei încins, cca. 10 minute pe fiecare parte. De aici, a început marea aventură! Șnițelele, arătau în regulă, dar când să le savureze Zmeii, din dotare, au constatat, că sunt, cam în sânge și tari:(  Astfel am trecut la resuscitare;) Am așezat șnițelele, în tava nou achiziționată din Cămara Bucătărașilor ( se poate folosi orice tavă din dotare)! Usturoiul curățat, tocat mărunt, roșiile feliate se așează peste șnițele,apoi se adaugă vinul, se acoperă tava și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la foc mediu. Se servesc ca atare sau alături de o garnitură/salată, după preferința fiecăruia!

Vă asigur că sunt foarte gustoase!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Șnițele din pulpă de curcan (rețeta remediată!)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

loredanaaa 1

23.07.2013, 00:03

mihaelar63 1

23.07.2013, 01:08

Bravo Cris , ai iesit basma curata

Panacris 1

23.07.2013, 07:53

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Snitel de curcan in ou