Novac cu pastai galbene la cuptor

de Rocsi in Peste, 7 Dec 2017 | 3104 vizualizari

 

Am mai adus o reteteta pentru iubitorii de peste, ca tot este dezlegare in aceste zile si poate va ajuta o idee noua.

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati peste novac proaspat
  • 300 gr pastai galbene late (eu am folosit congelate)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 200 gr rosii cherry (tot congelate am folosit)
  • 2-3 felii de telina (asta este optional, doar daca va place)
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 linguri suc de rosii de casa
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Novac cu pastai galbene la cuptor:

Curatati usturoiul si il pisati.
Il puneti intr-un bol cu sare, piper, boia dulce si ulei.
Adaugati pestele, amestecati bine.
Il acoperiti si il dati o ora la frigider.
Pastaile impreuna cu telina, le fierbeti 25 de minute, cu putina sare si piper.
Dupa, le scurgeti bine de apa si le asezati intr-un vas de ceramica.
Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi o taiati solzisori.
Morcovul il decojiti si il taiati rondele.
Peste pastai puneti ceapa, morcovul si rosiile cherry.
Le condimentati bine cu sare si piper.
Scoateti pestele de la rece, asezati-l peste legume, turnati si jumatate de cana cu apa.
Acoperiti vasul, il introduceti in cuptorul incins, la o temperatura de 180 de grade, pentru o ora si 20 de minute.
Dupa acest timp, descoperiti pestele, puneti sucul de rosii.
Il mai lasati in cuptor 20-30 de minute.
Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati putin sa se racoreasc, apoi serviti.

Presarati putin patrunjel verde tocat, deasupra.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Novac cu pastai galbene la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

11.12.2017, 20:06

Anca, Laura, va multumesc

oanapl 1

19.12.2017, 12:54

Ce bunătate!

kytz 1

25.05.2018, 12:03

Ce bun arată... Voi prelua și eu ideea ta, mai ales că pregătim des pește proaspăt, în diverese variante!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi