NUCI UMPLUTE

de ramo_cata in Prajituri, 5 Apr 2010 | 42529 vizualizari

 

sunt migaloase dar ff delicioase...

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru cojile de nuci:

  • 2 pachete unt(400g)
  • 1 ou
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g nuci macinate
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 g faina
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de portocala
  • un varf de cutit de sare

Pentru crema:

  • 1 plic de budinca de cacao
  • 2 linguri de faina
  • o jumatate de pachet de margarina
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • resturile de blat de la cojile de nuci
  • 250 g ciocolata de menaj

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA NUCI UMPLUTE:

Se freaca untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,se adauga nuca macinata si oul.se amesteca.se adauga coaja de portocala , esenta de rom si sarea,se amesteca..faina se amesteca cu cacaua si se adauga peste compozitie .Se framanta un aluat potrivit de tare.Se iau cu mana bucatele de aluat si se fac bilute cam de marimea unei cirese si se pun in forme...eu am  o forma mostenita de la mama,din cea care se coace pe ochiul aragazului...mi-au iesit 180 de coji deci 90 de nuci..am copt la ele cam 2 ore...deci rabdare...daca aveti forma ca a mea la prima tura sa o ungeti cu ulei si sa o incingeti bine ca altfel prima tura de nuci  o sa va socheze:)...eu am dat gresi dar apoi a mers ca unsa:)..din cand in cand mai puneam cate putin ulei in fiecare  forma..

Crema:am pregatit budinca conform instructiunilor dupa pachet dar am adaugat si faina,zahar vanilat..dupa ce am luat budinca dupa foc am adaugat margarina si am amestecat pana cand s-a topit,apoi am adaugat ciocolata de menaj si la fel am amesteca pana cand s-a topit...dupa ce s-a racit se adauga si resturile de blat de la cojile de nuci...

Am umplut cojile de nuci cu aceasta crema...

Pentru cojile de nuci m-am inspirat de la raluca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "NUCI UMPLUTE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

deyutzky 1

16.12.2012, 15:45

imi plac

iqphantom 1

16.12.2012, 18:42

suna bine compozitia de aluat, reteta mea e alta si ies tari ca piatra. incerc si iti dau feedback...cat despre aspect ...lol, cui nu-i place le poate cosmetiza

-Licurici- 1

10.04.2017, 20:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita reteta clasica de Alba ca Zapada