Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Apr 2015 | 10193 vizualizari

 

Eu am dublat cantitatile si mi-au iesit 250 de nuci, dar reteta o voi scrie pentru o singura portie, deci pentru 125 de nuci.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 9 linguri untura de porc;
  • 9 linguri zahar;
  • 7 linguri apa;
  • 4 oua;
  • o lingurita de amoniac stinsa cu o lingurita de otet;
  • o sticluta de esenta de rom;
  • un praf de sare;
  • faina cat cuprinde (aproximativ 850g).
  • Crema de zahar caramelizat:
  • 500g zahar;
  • 1l lapte;
  • 6-7 linguri faina (cu varf);
  • o sticluta de esenta de rom;
  • un pachet de margarina (250g);
  • 125g nuci macinate fin.
  • Optional: zahar pudra pentru decor.
Portii: 125
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat:

Aluat:

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca moale. Se pune faina pe masa de lucru si se framanta coca pana cand este suficient de tare cat sa se poata forma bilute din ea. Bilutele se pun in forma incinsa si unsa cu ulei si se coc la flacara pe ambele parti. Si tot asa pana se termina coca. De pe nucile coapte se indeparteaza surplusul de aluat.

Crema de zahar caramelizat:

Intr-un vas se caramelizeaza zaharul, dupa care se adauga jumatate din lapte si se lasa in continuare pe foc. Cealalta jumatate de lapte se amesteca cu faina si esenta de rom. Cand se topeste tot zaharul din vas, se adauga peste el laptele cu faina si esenta si se amesteca in continuu pana cand se ingroasa. Se ia de pe foc si se mixeaza cu un pachet de margarina si nucile macinate.

Asamblare:

Se umple o jumatate de nuca cu crema cu ajutorul unei lingurite, apoi se pune cealalta jumatate de nuca. La final, nucile se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

simona72 1

15.04.2015, 08:18

Foarte frumoase ti-au iesit!!

anca_rm 1

15.04.2015, 08:34

vaiii ce-mi plac , si ce frumusele ti-au iesit

dantes 1

15.04.2015, 08:40

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri