Orez cu ciuperci, legume si rosii caramelizate

de Adinuta in Mancaruri de post, 12 Mar 2011 | 11016 vizualizari

 

Cine a spus ca postul trebuie sa fie plictisitor? Azi aveam un mare chef sa ma joc in bucatarie, poate si pentru ca am atatea altele de facut, incat ma refugiez in gatit, ca sa evit alte lucruri mai urgente :)) Mi-a iesit ceva de care sunt foarte incantata, pentru ca initial m-am uitat in frigider si eram cam dezamagita, dar apoi cate putin mi-au venit cateva idei si am ajuns la un rezultat gustos, hranitor, dar si estetic. Imi plac mult mancarurile colorate si cu putin decor in ele pentru ca iti dau o stare buna din momentul in care le vezi si se completeaza apoi cu miros si gust. In graba mea insa m-am si fript bine de tot la un deget, bine ca e de la mana stanga, ca inca ma doare binisor.

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel
  • 3 morcovi mici
  • doua rosii cherry
  • orez
  • spanac
  • ciuperci mun
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • zahar brun
  • sos soia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci, legume si rosii caramelizate:

Pasul 1: Am pus orezul la fiert in apa clocotita cu sare. In alte doua oale mai mici am pus tot apa, in una pentru oparit spanacul si alta pentru a inmuia ciupercile mun. Cand apa a dat in clocot am pus spanacul pentru un minut, apoi l-am scos in apa cu gheata pentru a-si pastra culoarea frumoasa. In cealalta oala am pus sos de soia, am oprit focul si am pus ciupercile la inmuiat. Intre timp am taiat morcovii si dovlecelul bastonase.

Pasul 2: Cand orezul a fiert, l-am scos din pungi si l-am amestecat fierbinte cu ulei masline, patrunjel tocat si putina sare. Am pus intr-o tigaie putin ulei de masline si am sotat mai intai morcovul, apoi am adaugat si dovlecelul, am mai tinut putin pe foc si le-am scos pe un servetel de hartie. Am adaugat in orez ciupercile scurse si taiate si spanacul. Am amestecat, am mai pus sare si piper.

Pasul 3: Am sters tigaia in care am sotat legumele de grasime, am pus putin zahar brun si cand s-a caramelizat am inmuiat rosiile in el si le-am pus apoi pe un fund de lemn pe care il stropisem cu apa (sa nu se prinda). Ei bine aici am intrat cu unghia de la degetul mare direct in zaharul fierbinte si am zis vreo cateva lucruri dulci si n-am mai facut poze ca sarisem de 5 metri in sus. Deci se cere un pic de atentie la caramelizare. Eu parca am vazut pe euforia tv cum carameliza unul dintre bucatari rosioare si parea extrem de simplu ... insa na, amatoarea de mine s-a cam fript :p

Apoi le-am pus pe farfurie cum se vede in fotografii. Sub rosie am pus cateva felii proaspete de dovlecel stropite cu ulei de masline si putina lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci, legume si rosii caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pleurotus pane cu garnitura de orez