Orez cu ciuperci si friptura de porc

de Ramonaky in Mancaruri cu carne, 24 Iun 2010 | 6116 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 1 cutie de ciuperci( nu am avut proaspete)
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • 2 bucati carne de porc
  • sare
  • piper
  • 1 cub knorr
  • lamaie
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci si friptura de porc:

Spalam orezul,il scugem bine si-l punem la fiert cu 3 cani de apa( la 1 cana orez,punem 3 de apa) si un praf de sare.

Taiem ceapa,ciupercile si patrunjelul.

Intr-o tigaie cu putin ulei punem la calit ceapa.Cand este gata,adaugam ciupercile,sarea,piperul si cubul knorr.Le lasam pe foc pana se patrund bine,mestecand din cand in cand.Cand sunt prajite adaugam si patrunjelul,mestecam si le luam de pe foc.

Scoatem ciupercile pe o farfurie,scurgandu-le de ulei.

Cand orezul este fiert (si a secat apa) punem amestecul de ciuperci si le amestecam bine,lasandu-le pe foc inca 2-3 min.Mai adaugam sare daca mai este nevoie.

Carnea se spala bine,se usuca de apa si o punem pe tigaia-gratar la facut(fara ulei) ,la foc potrivit.

Cand este gata o condimentam cu sare,piper,oregano si putina zeama de lamaie.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci si friptura de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ramonaky 1

26.06.2010, 12:36

ubulika,ms orezul cu o forma l-am facut asa,e f simplu,sa incerci

nadina73 1

26.06.2010, 16:22

ei da cum de am sarit portia asta super buna cu ciuperci 5 furcu mari

Ramonaky 1

26.06.2010, 16:37

Nadina esti o draguta,ca de obiceims

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de curcan si vita