Orez cu lapte si caramel

de laura_n in Dulciuri, 18 Ian 2014 | 8688 vizualizari

 

Un experiment care a reusit si este tare delicios! M-am lins pe degete de bun ce e!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez alb
  • 4 cani lapte dulce
  • 1 cana zahar brut
  • 50 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si caramel:

Punem la fiert laptele, intr-o cratita cu pereti grosi. Spalam orezul in cateva ape si il adaugam in lapte. Amestecam cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda.

Intr-un ibric, punem la topit zaharul, amestecand usor cu o lingura de lemn, pana se topeste. Pana se topeste, nu pana se arde! Da?

Dupa ce s-a topit, luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete mici. Amestecam sa se omogenizeze. Daca mai e nevoie, il mai puteti pune un pic pe foc. Eu am strecurat caramelul de eventualele cristale ramase.

Dupa ce a fiert orezul si a inceput sa se inchege compozitia, luam de pe foc si adaugam tot caramelul. Amestecam si turnam in forme de sticla sau ceramica.

Pudram cu un pic de zahar cu vanilie si servim! 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 8 lei.

2

daca va place mai dulce, puteti adauga ulterior un pic de zahar.

3

cred ca ar merge presarata un pic de nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte