Orez cu lapte si cu sos de visine

de mihasara in Dulciuri, 13 Mar 2013 | 3367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez
  • 1 litru de lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g visine congelate
  • 2 linguri zahar

~

Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si cu sos de visine:

Spalam orezul in mai multe ape si il punem la fiert in 500 ml apa. Il lasam sa fiarba aproape de tot, il scurgem de apa si il rasturnam in laptele fierbinte. Lasam pe foc, pana ce orezul s-a fiert bine dupa care  adaugam zaharul si zaharul vanilat. Luam de pe foc si ii punem capac.

Intre timp, pregatim formele, dupa preferinta, pe care le ungem cu putin ulei si asezam orezul, presand usor. Dam la rece pentru jumatate de ora si pregatim sosul.

Intr-un vas, punem visinile congelate, 2 linguri de zahar si 100ml apa si le punem pe foc. Le lasam pret de 10-15 minute, pana se inmoaie usor visinile si se formeaza un sos grosut si delicios.

Servim preparatul cu dulceata si un strop de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si cu sos de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte