Orez cu legume in foi de spanac

de epurasha2bb in Mancaruri de post, 23 Mar 2011 | 3492 vizualizari

 

buna de post dar si in alte zile

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 3 linguri de mazare
  • 1/2 ardei capia rosu
  •  cateva masline negre
  • 1 morcov mic
  • 30 g cascaval (de post daca tineti post)
  • 20 g unt (daca tineti post puteti pune putin ulei)
  • sare
  • apa
  • cateva frunze de spanac

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume in foi de spanac:

Se fierbe mazarea si morcovul cubulete in apa cu putina sare.

Frunzele de spanac se oparesc in baur fierbinte cateva secunde.

Orezul se fierbe sa fie pufos si se amesteca cu untul/uleiul si cascavalul ras.

Se unge un vas mic de jena termorezistent cu unt, se aseaza cate o frunza de spanac oparit si umplut cu orez.Peste orez puneti alternativ amestecuri de morcov cu mazare sau ardei cubulete cu masline negre.Se mai presara putin cascaval razuit pe deasupra.Se lasa la cuptor inca vreo 10-15 minute.

TIPS-URI

1

se pot face si mici sarmalute cu aceasta umplutura

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume in foi de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pipirighei Tinghisiti