Orez cu legume si carne de rata

de oanapl in Rata, 13 Mar 2020 | 6718 vizualizari

 

Soțul și fetele nu sunt fan orez, dar i-am dat pe spate cu acest preparat. A fost prima dată când fetele au spus că vor să mănânce și mâine orez.
Vă invit să încercați și voi rețeta și să vă convingeți cât este de bună.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rață
  • 200 g orez sălbatic
  • 1/2 ardei gras
  • 1 morcov
  • 3 fire ceapă verde
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 400 ml supă de rață
  • sare
  • piper măcinat
  • pătrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si carne de rata:

Pulpele de rață se spală și se pun la fiert în apă cu sare (eu am folosit o oală sub presiune deoarece era rață de țară și fierbea mai greu). După ce a fiert carnea, se dezosează și se desface bucăți.
Morcovul ras, ardeiul tocat cubulețe mici și ceapa tăiată rondele se călesc puţin în ulei. Se adaugă o ceașcă de supă (unde a fiert rața), apoi se adaugă orezul şi se condimentează cu sare și piper. Se adaugă supa de rață fierbinte, se adaugă bucăţile de carne, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, jumătate de oră. După ce a scăzut apa și orezul a fiert se adaugă pătrunjelul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si carne de rata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rata cu ananas