Orez cu legume si piept de pui

de Constelatialeu in Pui, 19 Mar 2013 | 7995 vizualizari

 

Chiar daca a inceput postul, eu recunosc, nu pot sa tin. Am zile cand nu mananc nimic, doar ca nu-mi este impus, daca imi spui ''trebuie sa'', fac exact invers....Si pana la urma, nu cred ca daca tii post de la mancare, si pe gura si in gand scoti tot felul de ineptii, esti ''purificat''....

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez cu bobul lung
  • 400 g piept pui
  • 200 g legume (morcov, telina, pastarnac, mazare, fasole verde...)
  • 1 legatura ceapa verde
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • 1 cub de Maggi Bouillon
  • 40 ml ulei pt. orez
  • 100 ml ulei pentru prajit pieptul
  • 40 ml ulei pt. calit legumele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si piept de pui:

Mai intai, spalam orezul, punem vasul pe foc si adaugam 40 ml ulei, lasam sa se incinga nitel si punem orezul, apoi adaugam apa, cca. de 3-4 ori mai mult decat orez adaugat. Lasam sa fiarba la foc domol.

Taiem ceapa verde si impreuna cu amestecul de legume, le calim pana se inmoaie. In orez, adaugam si un cub de Maggi gust de gaina. Cand este aproape fiert orezul, adaugam legumele calite si dam la cuptor cca. 20-30 minute, la foc mediu.

Pieptul de pui il taiem in fasii potrivit de lungi si subtiri, pe care le saram, piperam si le lasam cca 10-20 minute sa intre condimentele in pieptul de pui. Cand este gata orezul, prajim si pieptul de pui. La final, adaugam patrunjel tocat, dupa preferinta fiecaruia, ai mei baieti nu vor ''frunze''..asa ca doar la decor il folosesc...

TIPS-URI

1

am adaugat si o lingurita de ''10 legume in bucate''

2

peste pieptul de pui, am pus si un pic de boia iute

3

nu prajim tot pieptul, doar cat mancam ( imi place sa fie proaspat prajit)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Raisha 1

17.10.2013, 21:15

Ce forma interesanta pt orez..imi place!!!

Dana_Retetegg 1

10.11.2013, 17:06

babi5 1

14.12.2014, 16:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume si masline la cuptor