Orez cu legume si rosii rascopt la cuptor

de Valclaudia in Mancaruri de post, 7 Iun 2017 | 9144 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1 fir mic de praz
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 adrei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 conserva mazare verde
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 si 1/2 cana orez
  • 750 ml apa plata / 3 cani
  • marar verde proaspat tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si rosii rascopt la cuptor:

Legumele se curata si se spala.

Tocam ceapa verde si prazul, le punem la sotat, la foc mediu, in ulei de masline.

Adaugam ardeii taiati bucatele, dovlecelul, morcovul si pastarnacul trecute pe razatoarea cu ochiuri mari.

Presaram dupa gust, sare si piper, apoi adaugam orezul.

Punem pe rand, cate o cana cu apa plata, amestecam des sa nu se prinda mancarea.

Dupa ce apa s-a evaporat, adaugam si cealalta cana de apa, apoi si pe a treia si lasam sa se umfle orezul,k la foc mic.

Punem mazarea, rosiile pasate, apoi turnam orezul intr-o forma de yena, presaram marar verde si dam vasul la cuptor pentru 30 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si rosii rascopt la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita de post