Prajitura de post cu caise

de Larisel in Mancaruri de post, 26 Noi 2013 | 6190 vizualizari

 

Este o prajitura care isi are originea de pe blogul EnjoyDessert, initial era cu cacao, cu gem de capsuni, iar dupa multe multe modificari s-a ajuns la asta.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml compot de caise
  • caise din compot
  • 4 linguri gem de caise
  • jumatate de cana de zahar
  • 2 cani de faina
  • 4-5 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • un zahar vanilat
  • un praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu caise:

Am taiat caisele in bucati, tava am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina.

Faina am amestecat-o cu zaharul, praful de sare, zaharul vanilat si praful de copt.

In alt vas am amestecat compotul cu uleiul, cu caisele si cele 4 linguri de gem de caise, dupa ce am omogenizat turnam usor peste compozitia uscata.

Punem compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins.

Dupa cum veti vedea, nu prea am avut rabdare sa se raceasca sau sa o taiem frumos :))

TIPS-URI

1

Data viitoare voi face cu compot de visine.

2

Nu este foarte dulce si usor acrisoara, pentru cei ce vor mai dulce se mai pot adauga inca 2-3 linguri de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Tavalita" de post