Orez cu trei feluri de ciuperci

de Sylvia in Mancaruri de post, 10 Apr 2010 | 7048 vizualizari

 

Azi e seara de mancare chinezeasca :) bucataria chinezeasca este una din preferatele mele, plina de culoare, arome si contraste.

 

INGREDIENTE

  • 120 grame de orez,
  • 500 grame de ciuperci champinion proaspete ( au numai 175de calorii toate)
  • 2-3 ciuperci aromate chinezeti,
  • 2 ciuperci urechi de elefant ( sunt negre si raman mai tari si dupa ce se fierb) daca nu le gasiti in Romania, inlocuiti  pleurotus, hribi …ce preferati.
  • 100 grame de ardei rosu.
  • o lingura ulei de masline,
  • o lingurita boia,
  • un varf de cutit de amestec de condimente chinezesti,
  • un varf de cutit de ghimbir pudra,
  • putina pasta de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu trei feluri de ciuperci:

 Preparare :  intr-o tigaie gen wok puneti la incins uleiul si atunci cand e incins adaugati ciupercile champinion taiate felii ( e preferabil sa luati cat de marunte posibil)  , ciupercile chinezesti rehidratate cu apa clocotita si taiate fasii, ardeiul rosu taiat patratele. Condimentam cu cele enumerate mai sus si turnam 150 ml apa , din apa cu care am rehidratat ciupercile si lasam sa clocoteasca la foc mic timp de 8-10 minute .

  Dupa cele 8-10 minute gustam si mai condimentam daca este cazul ( este preferabil sa puneti putine condimente la inceput si sa mai adaugati apoi daca trebuie) adaugam putin amidon sau Maizena ( eu prefer Maizena de la Knorr, este un amidon care nu trebuie dizolvat in prelabil)  si oprim focul. Se servesc cu orez fiert sau cu taietei in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu trei feluri de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

fluturas 1

10.04.2010, 22:43

apetisanta rau de tot!

Sylvia 1

11.04.2010, 11:50

E unul din felurile mele preferate .

nadina73 1

12.04.2010, 08:51

si eu sant fan ciuperci ,foarte bune

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tagliatele cu mere (de post)