Orez salbatic-garnitura

de kamy in Aperitive / Garnituri, 7 Iun 2011 | 43259 vizualizari

 

Cel mai bun orez pe care l-am mancat pana acuma...consistenta e deosebita...super bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez salbatic
  • 2 cani apa
  • 1 lg.vegeta de pui
  • 1 lg.curry
  • 1 lg.unt
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez salbatic-garnitura:

Se pune apa la fiert.

Se spala bine orezul,se scurge,iar cand apa fierbe,se pune in apa,impreuna cu condimentele.Lasam sa fiarba acoperit la foc mic si cand vedem ca orezul e aproape de nivelul apei,adaugam un cub de unt,amestecam,oprim focul,punem o hartie peste tuci dupa care,capacul.Lasam asa 10-15 min.ca orezul sa traga tot lichidul,dupa care il aeram(amestecam usor sa prinda aer)si il servim.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

ideal ar fi sa folositi un tuci emailat sau o craticioara teflonata,ca sa nu aveti surpriza sa se prinda orezul.

2

lg=lingurita

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez salbatic-garnitura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada colorata cu spanac