Osanzele

de ionela2682 in Prajituri, 20 Ian 2012 | 24422 vizualizari

 

De mult vroiam sa le fac si iata ca le-a venit si lor randul...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic amoniac
  • 2-3 linguri otet
  • faina cat cuprinde
  • Pentru uns:
  • 600 g untura din osanza
  • 300 g faina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osanzele:

-incepem prin a amesteca untura din osanza cu faina si de a o impartii in 3 parti egale

-amestecam intr-un castron toate ingredientele pentru aluat

-adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit

-intindem aluatul pe masa de lucru in foaie subtire ,ungem uniform pe toata suprafata  cu una dintre bucatile de aluat din untura pregatit mai inainte

-impaturim aluatul dupa modelul de aici:  http://www.bucataras.ro/retete/placintan-foi-cu-branza-27558.html  ,si repetam procedeul de inca doua ori.

-dam aluatul la rece (de preferat sa lasam in frigider peste noapte) dupa ce l am infoliat bine pentru a nu se usca,

-scoatem aluatul de la rece si-l intindem in foaie de 0,5cm grosime ,decupam patratele de marimea dorita ,asezam  o bucata de rahat , nuca,sau dulceata ...acoperim cu celalalt capat  si dam la cuptor pana se rumenesc frumos

(Pentru a fi sigura ca nu se desfac am intepat fiecare bucata cu cate o scobitoare)

-dupa ce s-au racit le vom pudra cu zahar si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Osanzele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

ionela2682 1

21.01.2012, 18:36

Va multumesc!!!

diana_k 1

21.01.2012, 21:53

wow ti-au iesit super !!!

nuti28 1

09.11.2013, 22:41

foarte faine tiau iesit haiosele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta ( o alta varianta) si bombite vesele