Ostropel de gogoșari

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 14 Noi 2012 | 3808 vizualizari

 

Pentru prima zi de post m-am gandit la un ostropel, carnea fiind înlocuită cu succes de gogoșari cărnoși :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gogoșari,
  • 1 ceapă mare,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 1 căpățână usturoi,
  • 400 ml suc de roșii,
  • 2-3 linguri pastă de tomate,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de gogoșari:

Gogoșari am folosit verzi (sunt un pic mai acrișori decât cei roșii). Se înlătură cotorul și semințele, se spală și se taie fâșii.   Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei până devine aurie, adică pentru vreo 3-4 minute. Adăugăm gogoșarii și amestecăm bine. După 2-3 minute adăugăm 200 ml apă, acoperim cu un capac și lăsăm la foc potrivit pentru 10 minute. Apoi adăugăm sucul de roșii și bulionul și amestecăm. Mai lăsăm să fiarbă pentru alte 10 minute. Adăugăm usturoiul pisat. Condimentăm cu sare și piper. Servim fierbinte cu mămăliguță. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de gogoșari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume ca la Arnota