Ostropel de miel cu orez Jasmine

de Ina in Mancaruri cu carne, 20 Sep 2016 | 5127 vizualizari

 

Ieri m-a rugat Costel sa-i fac ostropel, asa ca am executat imediat comanda. Cand a vazut rezultatul si-a dat seama ca de fapt vroia tochitura, doar ca s-a exprimat gresit :)))) 
Observand sosul din abundenta, a cerut sa fac alaturi orez basmati dar mi-a adus cutia cu amestec de orez Jasmine si orez salbatic :)))) 
Finalul a fost mai mult decat multumitor, orezul in amestec cu sosul de la ostropel  "pupandu-se" de minune :X  
P.S. Cand a gustat Costel orezul simplu a zis ca asta e din categoria "mananca, mama, ca are vitamine" =))))) el preferand orezul cu bob rotund, gatit romaneste cu grasime de pasare :))) 

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • 400 ml rosii pasate ( sau 3-4 linguri cu bulion )
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • legume ardelenesti ( usor picante )
  • legume uscate de la SanoVita
  • 1 cana cu amestec de orez Jasmine si orez salbatic ( 85% :15% )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de miel cu orez Jasmine:

Curatam usturoiul si-l feliem .

Pulpa de miel se taie in bucati potrivite care se pun la fiert in apa cu sare si 2-3 fire de cimbru. Adunam spuma si condimentam dupa gust ( eu am folosit legume ardelenesti de la SanoVita ). Cand carnea este suficient de fiarta adaugam rosii pasate ( sau bulion ), iar la final felii de usturoi si oprim focul. 

Separat fierbem o cana cu amestec de orez Jasmine si orez salbatic , in 3 cani cu apa in care am pus putina sare si legume uscate. 

Servim ostropelul impreuna cu orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de miel cu orez Jasmine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la cuptor cu legume si masline verzi