Ouă coapte în cuib de lipie

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2014 | 3959 vizualizari

 

Un mic dejun special, simplu şi gustos, pe placul inclusiv al copiilor mofturosi :)

 

INGREDIENTE

  • 1 lipie mică
  • 2 ouă
  • câteva cubuleţe de şuncă (se pot folosi şi bacon/pastramă etc)
  • câteva fire chives tocate mărunt
  • 2-3 roşii cherry
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
  • 2 linguri cu vârf caşcaval ras
  • sare, piper negru măcinat – după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă coapte în cuib de lipie:

Caşcavalul, şunca, ceapa, pătrunjelul, sarea, piperul le amestecăm.

Lipia o tăiem în sferturi. Din 2 sferturi formăm un pahar într-un bol termorezistent. Din celelalte două sferturi formăm alt pahar, în alt bol.

În paharele formate împărţim compoziţia. Deasupra spargem un ou întreg şi punem jumătăţi de roşii cherry. Dăm la cuptor pentru circa 20 minute. Verificăm să fie albuşul copt.

Se consumă imediat.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă coapte în cuib de lipie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv