Ouă la capac

de LidiaChivu in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2014 | 5091 vizualizari

 

Bine-cunoscutele ouă-ochiuri, reinterpretate, de care copiii mei se bucură ori de câte ori au ocazia!

 

INGREDIENTE

  • două ouă
  • o ceapă roşie
  • câteva picături de ulei/un cubuleţ de unt sau de grăsime (pentru uns tigaia)
  • un praf de sare
  • un praf de fulgi de ardei iute
  • un oraf de curry
  • un praf de piper, după gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă la capac:

Se pune tigaia pe foc şi, când este încinsă, se unge cu grăsime sau ulei. Se pun ouăle şi ceapa roşie, tăiată cubuleţe, se presară pe toată suprafaţa ouălor, condimentele urmând să fie adăugate în acelaşi mod. Această operaţiune se deasfăşoară foarte rapid, înainte ca albuşurile să se închege. Punem capacul, iar focul se lasă mic, pentru aprox. două minute.

Acum, ouăle sunt gata de montat pe farfurie şi servit alături de garnitura preferată!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă la capac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

02.05.2014, 19:28

LidiaChivu 1

02.05.2014, 22:19

si noua la fel Corina! deyutzky , Rocsi

MIUTA 1

03.05.2014, 19:30

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pernite cu cartofi si carne