Pachete cu spanac si branza

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2013 | 5567 vizualizari

 

Pentru ca zilele trecute am vazut la Gabriela reteta de borek m-am hotarat ieri sa nu mai fac traditionalul spanac cu lapte . Am adaugat elementele personale si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • -0.5 kg spanac
  • -2 legaturi marar
  • -150 gr branza afumata de vaca
  • -100-150 gr branza telemea
  • -2 oua
  • -un pachet foi de placinta
  • -100 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachete cu spanac si branza:

Spanacul il spalam bine si il lasam intr-un strecurator sa se scurga. Procedam la fel si cu mararul.

Le tocam grosier si le asezam intr-un castrom

Presaram deasupra putina sare si amestecam strangand frunzele cat mai tare in maini .

Daca lasa zeama o sa scurgem zeama.

Branza afumata (eu am gasit la LIdl ) o maruntim cu furculita , si o turnam peste verdeata .

Branza telemea o dam pe razatoarea mare (in functie de cat este de sarata puneti mai multa sau mai putina ).

Punem peste verdeata .

Ouale le spargem intr-un castronas si le batem cu furculita .

Punem si ouale si amestecam totul.

Foile de placinta dup ace sunt decongelate le desfacem si le intindem pe masa.

Le taiem pe toate odata in 4 , le acoperim cu un prosop pana cand topim untul cu care le vom unge .

Ungem fiecare dreptunghi cu unt , punem cate doua dreptunghiuri pentru un pachet .

Punem din compozitia de spanac cate o lingura in mijloc si impachetam  cu grija sa nu ramana capetele descoperite.

Asezam in tava tapetata cu hartie si ungem si deasupra cu unt.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc bine .

Deasupra eu am pus cate o bucatica subtire de mozzarella , nu este obligatoriu.

Se servesc calde , dar si reci .

 

TIPS-URI

1

in loc de branza afumata de vaca se poate pune alt fel de branza dulce , eu din asta am avut acasa

2

se pot face mai mari sau mai mici

3

varianta rapida a varzarelor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachete cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza de vaci