Pachetele cu branza si stafide

de baby_ktalyna in Prajituri, 18 Oct 2013 | 4290 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Diaconta si am schimbat-o putin dupa placul meu

 

INGREDIENTE

  • coaja de lamaie
  • 550-600 g faina
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie
  • 50 g unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • umplutura:
  • 250 gr quark sau branza dulce
  • 250  gr mascarpone
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • coaja de lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu branza si stafide:

Am pregatit o maia din 3 linguri de lapte caldut, 2 de zahar si pliculetul de drojdie. Faina se cerne, separat se bat cele 3 oua cu cele 100 gr de zahar, apoi adaugam pe rand peste faina: maiaua, restul de lapte cald, coaja de lamaie, esenta, ouale batute si untul moale. Se lasa la dospit la loc caldut aprox. o ora.

Amestecam branza sau quark-ul cu cele 250 gr crema mascarpone, adaugam zaharul, zaharul vanilat, stafidele, coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Intindem aluatul in foaie nu prea subtire, taiem patratele care le umplem cu compozitia de branza si le lipim in parti iar partea de sus o lasam ne-lipita,se pun in tava unsa si tapetata de jur-imprejur. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35 minute inainte cu 5-10 min sa fie gata se unge cu oul iar cand este gata se pudreaza cu zaharul prudra .

Dupa cum se vede eu nu am mai asteptat sa se raceasca si am taiat-o calda...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paleuri - fursecuri cu crema