Pachetele de primavara

de adnia in Mancaruri de legume, 23 Ian 2013 | 4309 vizualizari

 

Cum peste tot vad si aud de pachetele de primavara, m-am hotarat sa fac si eu! Si ce daca n-am foite de orez? ma descurc si fara: le-am inlocuit cu clasicele foi de placinta.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 pachet foi de placinta
  • unt topit (cca 1 pachet)
  • legume de care va doriti
  • carne preparata ,fiarta, coapta in cuptor, prajita etc) si maruntita (optional)
  • 1 ou
  • condimente, dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele de primavara:

 

Eu am ales sa fac pachetelele cu legume, asa ca am renuntat la carne, si am pus mazare din conserva, porumb dulce, ciupercute si vasole verde, tot din conserva, morcov proaspat taiat in bastonase subtiri, subtiri, o ceapa mica si condimente (sare, piper, chili, pudra de marar, rozmarin, cimbru si busuioc).
Se caleste ceapa intr-o lingura ulei de masline, apoi se adauga morcovul, se lasa cateva min sa se inabuse, apoi se adauga toate celelalte legume si carnea (daca e cazul),  se asezoneaza din belsug cu condimentele de mai sus (sau altele), iar la sfarsit se adauga 1 ou crud, amestecandu-se repede, repede in tigaie/wok, ca se lege compozitia. Intre timp se pregatesc foile pt. pachetele. se taie foile de placinte in jumatate, si se iau individual si se seaza pe planseta. In mijlocul unei foi astfel obtinute se pune 1 lingura amestec de legume, marginilefoitei de ung cu unt topit pt sigilare, iar apoi se ruleaza, ca la sarmale. Se prajesc rapid in muuult ulei incins, se scot pe servetele absorbante, apoi se servesc. sunt crocante si foarte gustoase.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv spring rolls cu pui