Paella cu creveti si mazare

de Dana Cristea - pusikmea in Fructe de mare, 28 Mar 2012 | 7053 vizualizari

 

Revin dupa o pauza cam lunga, din motive personale...probabil deja multi dintre voi stiti ca am fost in spital cu puiutul meu :(
Acum ne revenim incet si trecem la treaba :)
Se spune ca fructele de mare sunt de post, deoarece nu contin sange, in Muntele Athos se consuma fructe de mare in zilele de dezlegare la untdelemn si vin.
Acum ramane la apecierea fiecaruia daca se pot consuma sau nu fructe de mare in post.
Eu le consum, nu sunt un mare fan al fructelor de mare, insa din cand in cand pentru a mai schimba meniu, merg :)
Sursa retetei http://www.bucataras.ro/retete/paella-cu-creveti-si-mazare-5427.html

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe verzi
  • 1 usturoi verde
  • 1 ardei rosu
  • 250 g orez cu bob lung
  • 250 creveti decorticati
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita sofran
  • 1 lingurita chilli
  • 800 ml supa de mazare
  • 400 g mazare congelata
  • patrunjle proaspat
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu creveti si mazare:

Punem mazarea la fiert in 800 ml apa cu sare.

Calim ceapa si usturoiul tocate marunt, pana cand se inmoaie, dupa care adaugam ardeiul taiat felii, lasam 5 minute la foc mic, dupa care adaugam orezul spalat in cateva ape, boia si chilli.

Dizolvam sofranul in 250 ml zeama in care a fiert mazarea, dupa care o punem peste orez, se lasa 1 minut dupa care se adauga si restul de supa si se lasa la foc potrivit.

Cand bobul de orez este fiert si patruns bine, se adauga crevetii, pe care i-am decongelat cu 2-3 minute inainte si i-am spalat in apa rece, mazrea scursa si patrunjelul tocat fin.

Se mai lasa pe foc cca 5 minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde orezul ( daca este nevoie se mai pune putina apa)

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Se serveste cu lamaie.

Pofta buna!!!!

P.s. Am primit betisoarele astea frumoase, de care mi-e tare drag si multe multe condimente de la prietena mea Adina . Multumesc inca o data draga mea :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu creveti si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paella cu creveti