Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate

de Catalina L in Fructe de mare, 10 Ian 2021 | 2583 vizualizari

 

'retete festive de iarna'
Un aperitiv foarte apreciat .
Pentru sosul pesto de casa aveti reteta aici:
https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/sos-pesto-cu-busuioc-migdale-si-rosii.html
Le puteti face numai cu unt de usturoi si patrunjel.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de midii
  • cimbru si usturoi uscat
  • sare, paprika

pentru umplutura:

  • 80 g unt ,1/2 buchet de patrunjel, 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de sos pesto de casa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).   Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.  Intr-o cratita se gatesc  midiile la foc iute, cu un pic de usturoi uscat, paprika si cimbru uscat si cu 100-150 ml de apa sau vin alb pana se deschid- 5-8 minute. Deschideti-le , pastrati numai partea unde midia este legata si a ramas. Se toaca la mixer patrunjelul si usturoiul.  Se amesteca bine cu untul si cu sosul pesto.
Umpleți fiecare midie cu untul de usturoi si pesto.  Se pune la cuptor la 240°C pentru 6 minute sau in pozitie grill . Verificati sa fie frumos rumenite. Serviti-le imediat. Untul de usturoi se foloseste de obicei pentru a face melci umpluti si gratinati. Puteti congela si gati la cuptor direct congelate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

abstract01 1

11.01.2021, 19:45

Panacris 1

14.01.2021, 20:53

Bunăciuni!

oanapl 1

15.01.2021, 18:20

Imi plouă în gură!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Scoici cu ciuperci