Paine cu lapte

de Ina in Piine, 1 Ian 2018 | 4298 vizualizari

 

Imi doream de mult un cuptor electric modern, iar Mos Craciun a facut tot posibilul sa il primesc :X 
De sarbatori l-am folosit la maxim si pot spune ca m-am indragostit iremediabil de el si functiile sale, toate preparatele fiind net superioare celor pregatite in cuptorul aragazului. :X 
 

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba superioara
  • 40 g faina de secara
  • 250 ml lapte rece
  • 50 ml apa calda ( sau tot lapte )
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita cu varf cu zahar
  • o lingurita rasa cu sare
  • 1,5 plicuri drojdie Dr.Oetker
  • 1 ou crud
  • seminte pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Dizolvam drojdia in 50 ml apa calda ( sau lapte cald ) in care amestecam o lingurita de zahar si doua linguri cu faina alba ( din cele 600 g ). Omogenizam pentru eliminarea cocoloaselor si lasam la loc cald pana ce drojdia devine activa si formeaza bule de aer, dublandu-se volumul amestecului.

In vasul de framantare al masinii de paine am pus pe rand laptele rece, doua linguri cu ulei, o lingurita rasa cu sare si faina ramasa ( alba si de secara ).

Turnam maiaua ( amestecul de drojdie ) si pornim masina de paine pe programul de framantare/dospire. 

Cand aluatul a crescut il rasturnam pe masa de lucru si-l impartim in 4 bucati egale, formand apoi 4 suluri pe care le impletim doua cate doua. Punem cele doua impletituri in tavi tapetate cu hartie de copt si lasam la loc cald pentu aproximativ 30 minute, timp in care painicile-si vor dubla volumul. Eu am lasat tavile in cuptorul incalzit la 50 grade C.

Batem un ou crud cu care ungem painile. Presaram seminte de susan si mac, apoi coacem painile la 180 grade C, timp de 40-45 minute. 

Cand sunt gata, scoatem din tavi si acoperim cu prosop curat pentru a se aburi si a se evita uscarea prematura a cojii. Obtinem astfel o paine delicioasa si pufoasa, cu o consistenta elastica si care nu va face firimituri la feliere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ina 1

03.01.2018, 20:46

Tocmai am alta in cuptor

Ksenya 1

05.01.2018, 10:23

Painea asta e distrugatoare de diete

dantes 1

08.01.2018, 17:11

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine de secara cu fulgi de porumb