Paine cu secara si chimen

de mihaelar63 in Piine, 30 Mai 2019 | 2895 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
Pentru ca ne place sa stim ce mancam , preparam painea acasa .  De fiecare data este o noua experienta si o noua incercare . Totul este mai usor de cand am masina de paine .

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina alba tip 650
  • 240 gr faina secara
  • 460 gr apa
  • 2 linguri seminte chimen
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei rapita
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu secara si chimen:

  1.  Se pregatesc ingredientele .
  2. Se masoara cantitatile de faina si de apa .
  3. Se pune intai apa ,sarea, zaharul si uleiul  de rapita in cuva masinii de paine .
  4. Adugati deasupra fainurile si drojdia .
  5. Transferati cuva in masina de paine care a fost racordata la reteaua electrica . 
  6. Setati programul . Eu am folosit programul nr.10 al masinii de paine Tefal .
  7.   Setati cantitatea de paine de obtinut -1 kg, gradul de coacere al crustei-mediu .Se da start :D .
  8. Dupa aproximativ 20 minute de framantat se pun semintele de chimen la semnalul sonor .
  9. De preferat ca sa nu se deschida capacul pana la terminarea programului . Astfel nu va fi afectat procesul de crestere si coacere a painii .
  10. Dupa 3 ore si un pic este gata painea calda .
  11. Se scoate aparatul din priza si painea din cuva.
  12. Indicatiile sunt sa racesti painea pe gratar de sarma .
  13. Eu prefer sa acopar painea cu un prosop curat si sa o las asa , cum facea bunica .
  14. Ne spunea ca trebuie sa mearga la Dumnezeu . Probabil ca daca am fi mancat paine prea calda ne durea burtica .
  15.            Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Din cantitatile date am obtinut o paine gustoasa de un kilogram .

2

Painea cu chimen si secara este gustoasa ca atare dar si pentru prepararea diverselor sendviciuri .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa de casa