Paine cu seminte si mac

de mihaelar63 in Piine, 12 Mai 2019 | 3622 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
De cand am masina de paine, nu am mai cumparat painica. O prepar eu in diverse combinatii. De preferinta sa nu fie alba de tot, cu faina integrala sau de secara. De data aceasta am pus seminte. Diferenta a fost data de semintele de mac care mi-au placut foarte mult !!!

 

INGREDIENTE

  • 460 ml apa
  • 2 linguri ulei rapita
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 270 gr faina secara
  • 200 gr faina grau semi-alba[tip 650]
  • 140 gr faina grasu integrala
  • 3 lingurite rase drojdie uscata
  • 1 lingurita drojdie proaspata
  • 130 gr mix seminte -floarea soarelui , in ,mac
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte si mac:

  1.  Se pregatesc si se cantaresc cantitatile de faina.
  2. Se masoara apa. Apa trebuie sa fie usor calduta [nu fierbinte ].
  3. Faina atrebuie sa fie la temperatura camerei.
  4. Astfel se va favoriza procesul de dospire.
  5. Drojdia proaspata se sfarma si se dilueaza cu 100 ml apa.
  6. Intr-un bol se pune 100 gr faiana. Se face in mijloc o adancitura in care se pune drojdia dizolvata impreuna cu zaharul si drojdia uscata.
  7. Amestecati si lasati ca sa dospeasca -aceasta se intampla foarte rapid cam in 10 minute.
  8. Se pune apa, uleiul si sarea in cuva masinii de paine.
  9. Urmeaza fainurile si maiaua dospita.
  10. Se transfera cuva in masina de paine -eu am Tefal.
  11. Setati programul adecvat, [In cazul meu nr.10 ] cantitatea de obtinut [1 kg] si gradul de coacere ala crustei [ mediu ].
  12. Dupa un timp de 25 minute de malaxare, masina emite un semnal sonor -acum se pune 2/3 din cantitatea de seminte.
  13. Restul de seminte il pun pe deasupara dupa ce painea a dospit -chiar inainte de coacere.
  14. Procesul de coacere dureaza 3 ore. Nu este indicat sa se deschida usa masinii fara motiv.
  15. Se poate lasa masina sa lucreze singura si se scoate painea cand ajungi acasa.

                                 Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Apa trebuie sa fie usor calduta [nu fierbinte ] .

2

Faina trebuie sa fie la temperatura camerei. Astfel se va favoriza procesul de dospire.

3

Zaharul la fel favorizeaza dospirea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi